Laita Javascript päälle!

Vesillelasku, koeajo ja parkkeeraus uuteen kotisatamaan

Veneilykausi 2012 alkoi ”hieman” myöhässä 15.6.2012 klo 15.47 kun Ms Split Potin pohja kosketti Hernesaaren rannalla ensimmäisen kerran suolavettä noin 8 kuukauden tauon jälkeen. Veneen huolto/korjaustoimet olivat poikkeuksellisen laajat. Veneen pohja hiottiin kunnolla ja se sai 2 kerrosta primeria sekä myrkkymaalin. Peräpeiliin asennettiin uusi kilpi sekä veneen kaikki sähköjohdot ja suuri osa sähköön liittyvästä laitteistosta uusittiin. Lisäksi tehtiin paljon kaikkea pientä laittoa. Vene oli talven lämpimässä hallissa säilytyksessä.

Kävimme veneen korjausmiehen, Tero Aholan, kanssa pienellä parin mailin koeajolla ja totesimme kaiken pelaavan hyvin. Moottori kävi tasaisest, varoitus merkkejä tai ääniä ei kuulunut ja pohja/uusi kilpi tuntui pitävän vettä hyvin. Testattiin myös sähkölaitteistoja jotka pelasivat myös moitteetta. Tämän jälkeen tein erittäin lyhyen siirtoajon Hernesaaresta veneen uuteen kotisatamaan Pajalahteen (Lauttasaari/HKI). Tulipa myös tässä yhteydessä todettua Loki.fi -palvelun erinomaisuus kimppaveneen tietolähteenä. En nimittäin tiennyt mikä olisi uusi venepaikkamme uudessa satamassa mutta onneksi Simo oli kirjannut sen asiallisesti lokiin ylös.

Rantautuminen uuteen satamaan sujui ongelmitta. Uuteen venepaikkaan on helppo parkkeerata koska se on laiturin viimeinen paikka ja kylkinaapureita ei käytännössä ole. Aisakin on poikkeuksellisen pitkä. Vinkkinä paikkaan kannattaa parkkeerata mielestäni keula edellä. Lepuuttajat laittaa valmiiksi aisakyljelle 4 kpl siten että niiden pää hipoo vettä. Liian korkealla eivät suojaa tarpeeksi jos tulee lähestyttyä laituria liian kovaa. Perä kannattaa jättää melkein aisan ulomman pään tasolle, jotta keulassa oleva ankkuri ei raavi viistosti meihin nähden parkeeraavaa purjevenettä. Tapasin molempien naauriveneiden (purjeveneilijöitä) omistajat ja totesin että mukavat naapurit ollaan saatu.

Lokitiedot

Kippari(t)
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Veden lämpötila
10-12 °C
Kohteet
,
Alueet
Helsinki
Avainsanat
, , , ,
Split Pot talveisäilytyksessä, valmiina vesille
10 sekuntia ennen kauden ensikosketusta suolaveteen
kopteri
ja lavetilta vesille
hernesaarenrannassa
uusi kotisatama
tero viimeistelee maalausta
potti lavetilla
lavettimiestä odotellessa
Hanging in the air