Laita Javascript päälle!

Veneilykauden päätös 2012

Veneen omistajien vetäydyttyä oleellisesta takaisin oranvanpyörään, muodostui edellisen reissun ja tämän, kauden viimeiseksi jääneen reissun, väliin yllättävän pitkä tauko. Joonas, Simo ja Tomi päättivät kuitenkin ottaa merestä kaiken irti ja siksi tänä lokakuun päivänä käytiin tekemässä lokikirjaan neitseellinen merkintä – Vasikkasaari, Espoo.

Sää oli vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen valoisa ja aurinkoinen. Lämpötila siinä +5C tietämillä, joten kerrospukeutuminen ei ollut kellään meistä ylimitoitetusti hoidettu. Menomatkalla Lauttasaaresta Vasikkasaareen ajeltiin noin 6 solmun fiilistelynopeudella kiertäen Lauttasaari pohjoispuolelta. Perillä saaressa Joonas otti kesän 2013 viimeiset kivenheiton suomenlahden mestaruusviskelöt keskenään. Simo puolestaan otti kesän viimeiset ankkuroitumisryypyt ja esitti toiveen siitä että kesä kaikesta huolimatta saisi vielä jatkua ja vene pysyä vedessä. Paluumatkalle kohti kotisatamaa lähdettiin kuitenkin siinä 15.30 aikoihin plaanissa Joonaksen nauttiessa päikkäreistä apukuskin L-sohvalla. Kotisatamaan päästyä noteerasimme laiturilla olevassa tiedotteessa viestin, jonka mukaan veneet pitäisi siirtää laiturista pois viikon 42 loppuun mennessä. Meille tuli siis hoppu hoitaa veneen nosto ja kuljetus ennalta sovittuun paikkaan Inkoossa/Veikkolassa.

Sniif! Nyt se on loppu. Onneksi vain tältä erää. Lasketaan vähän offaria välissä ja hiihdellää hiljaa hangilla, niin pian on jo uusi kesä ja uudet seikkailut maailman kauneimmalla merellä!

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Miehistö
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Pilvisyys
Verrattain pilvistä
Veden lämpötila
5-8 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , ,
Joonas testaa Ison Vasikkasaaren grillikatosta
Iso Vasikkasaari, piknik-kelpoinen veneilykohde
Split Pot laiturissa, Iso Vasikkasaari
Joonas ja Tomi rantautuneena, Iso Vasikkasaari
Split Pot kesäisen oloisesti, Iso Vasikkasaari, Lokakuun 13.
Split Pot, Iso Vasikkasaari
Ison Vasikkasaaren laituria kohti, Espoo
Saari Ison Vasikkasaaren edustalla, Espoo
Poseidonin temppeli, Iso Vasikkasaari, Espoo
Tomi ja Joonas kauden päätösajelulla
Poseidonin temppeli, Iso Vasikkasaari, Espoo
Iso Vasikkasaari edessä, Espoo
Isoa Vasikkasaarta kohti, Espoo
Syksyinen Haukilahti, Espoo
Haukilahden edustan merellistä maisemaa, Espoo
Purjeveneitä Haukilahden edustalta etelään päin, Espoo