Laita Javascript päälle!

Veneilykauden pikainen avaus 2013

Veneilijän merkkipäiviin kuuluu aina veneen vesillelasku. Split Potin ennätysaikainen kastautuminen 2013 onnistui, kun saimme tänä vuonna rakkaamme talvisäilytyksestä ja huollosta luvatussa aikataulussa. Kiitokset siitä ensimmäistä talvea Split Pottia hoivanneelle Castello Boatsille!

Vesillelaskemisoperaatio sujui Tuukalta mallikkaasti, jonka jälkeen talven jäljiltä yli-innokkaat kipparit pääsivät taas veneensä puikkoihin. Kiinnityimme hetkeksi työn alla olevaan omaan laituriimme. Helsingin Kaupunki on iloksemme päättänyt kohentaa laituriamme, ja luvannut vieläpä pystyttää sinne aiemmin puuttuneen vesipisteen. Simon muu perhe, eli Aaro-poika ja Anna-vaimokin pistäytyivät ihastelemassa vahasta kiiltävää venettämme.

Simon ja Tomin piti kuitenkin päästä suorittamaan hetimiten käytännön testit ja ennen kaikkea kauden ensimmäinen plaaniinlähtö. Miehistö jättäytyi tästä ilosta kotipuoleen, ja kipparit lähtivät kurvailemaan pikku lenkin Pihlajasaaren edustalle. Meren puolella pääsi heti ajelutunnelmaan vajaassa metrisessä aallokossa. Venekin tuntui toimivan kaikin puolin täydellisesti.

Rantauduimme kurvailun jälkeen Pihlajasaareen. Emmepä olleetkaan ennen nähneet saarta autiona muista ihmisistä. Pari kuukautta myöhemmin hyvinkin vilkkaan ja eläväisen saaren tunnelma on toukokuun alun arki-iltana on totaalisen kaukana tulevasta vilskeestä. Saaren miljöö on autiona erityisen kaunis ja viehettävä. Tai sitten tuo viehättävyys johtui veneilykauden avauksen aiheuttamasta mielialanosteesta. Osasyynä saattoi olla myös rantautumisryyppynä vuoltu seitinohut viskisiivu.

Toukokuinen ilta kylmenee tehokkaati auringonlaskun jälkeen. Joten paikan päällä ei tohtinut kevyellä vaatetuksella montaa tovia nautiskella. Palasimme hämärän saavuttua Pajalahden kotisatamaan, ja jouduimme kiinnittymään väliaikaisesti naapurilaiturin tyhjänä olevalle paikalle odotellessamme oman laituripuolellemme valmistumista.

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
2-5 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki
Avainsanat
,
Vesillelasku on aina suuri hetki
Split Pot heittämässä talviturkkia
Split Pot sai peräänsä uuden ankaroliinan. Sehän istuu nätisti.
Talven uudistuksia oli myös kaulakaiteen katkaisu kuljettavammaksi sekä fendaritelineet
Kauden ensimmäinen plaani on iso asia
Talven karstojen karistus
Fendaritelineet eivät ole erityisen kauniit, ja syövät lisäksi vähän näkyvyyttä. Oikeanpuoleiset kannattanee pitää tyhjinä pidempien ajopätkien aikana.
Ensin merelle päin pienelle fiilistelylenkille
Tomi muisti vielä, miten venettä ajettiin
Parit käännökset, jotta voidaan todeta veneen toimivan hienosti
Perälauta ja avomeri sopii toukokuisen tiistai-illan maisemaan
Ankaroliina ensimmäistä kertaa merellä. Tämä varuste kätevöittänee osaltaan tulevan kauden veneilyitä.
Vähän oli ikävä tullut jo talvella näitä näkymiä
Vene ja veneily toimii
Simokin painoi kertaalleen kaasun pohjaan
Ensimmäinen plaani maistuu aina parhaalta
Pihlajasaaressa ei ollut ruuhkaa
Pihlajasaaren autiota hiekkarantaa
Taisimme olla ainoat liikkujat saarella
Pihlajasaaren tunnelma oli aika tavalla rauhallisempi kuin parin kuukauden päästä
Henkisesti riittävä etäisyys mantereeseen
Kauden ensimmäinen rantautumisviskisiivu
Kylmä ja lähestyvä pimeä ajoi nopeasti takaisin mannerta kohti, vaikka Webasto lämmittikin mukavasti.