Laita Javascript päälle!

Uusi löytö Espoosta eeppisessä kelissä

Tiistai-iltapäivä alkoi käydä toimistossa turhan tukalaksi kellon lyötyä neljä. Ponkaisin täydeltä työpöydältä tarhan kautta kotiin, ja pika-innostin perheen ruokapöydästä merelle. Uskomattomassa 26 asteen tyynessä aurinkokelissä miehistön motivointiin ei tarvittu taikatemppuja. Kissaakaan ei ehditty sanoa, kun köydet oli irroitettu Lauttasaaren kotilaiturilta.

Espoosta löytyi vielä sellainen saarikohde, johon Simo-kippari ei ollut aiemmin suurella purjehdustöppösellään astunut. Tuo pienehkö 3,9 hehtaarin Espoon kaupungin saari on nimeltään Torra Lövo. Tosin saarella olevassa kyltissä nimi oli Torr Lövo, mutta ensin mainittu näyttäisi olevan käytetympi muoto. Etukäteen saaresta löytyi tietona lähinnä, että siellä sijaitsee poliisien maja, ja että siellä on nuotiopaikkoja sekä huussi. Saari sijaitsee kohtuullisen suojattomasti avomeren tuntumassa, joten päivän tyyni keli passasi sen valloittamiseen oivasti.

Saaren edustan syvyyksistä ei ollut merikorteissa juurikaan lukemia, joten lähestyimme saarta hissukseen. Syvyyttä edustalla kuitenkin näytti piisaavan hyvin, eikä kiviä näkynyt. Rantautumispaikkojen tähystyksessä totesimme parhaan ja ilmeisesti ainoan myös kiinnityslenkillä varustetun kalliorantakohdan olevan varattuna. Laskimme ankkurin ja valtasimme keulallamme saaren laiturin, josta ei kyllä löytynyt myöskään mitään mainintaa, etteikö sitä passaisi hyödyntää.

Saarella oli vain pari veneellistä väkeä, joten perheemme sai touhuta valloittamassamme eteläpäädyssä ilman muita ihmishahmoja näköpiirissä. Avomeren tuijottelu, ja lapsen kanssa meressä plutaaminen ja eväiden einehtiminen karkoittivat arjen hetkessä 98-prosenttisesti. Harmiksi aika moiseen nautiskeluun loppuu aina vähintään pari tuntia liian nopeasti, joten teimme saarikierroksen loppuun ja loikkasimme takaisin Split Potin sileään kyytiin. Takaisin Lauttasaareen ehdittiin juuri ennen yhdeksää.

Matkaa tälle ihanaiselle iltalenkille kertyi 12 merimailia.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Verrattain selkeää
Sadetta
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , , , , , ,
Torra Lövo, Espoo, laituri
Torra Lövon ainoa hyvä kalliorantautumispaikka ja kiinnityslenkki
Torra Lövo, Espoo, ranta
Aaro saapui Torra Lövoon
Torra Lövon grillauspaikka
Tyynellä säällä ohi purjeveneet lipuivat varsin rauhallisesti ja rentoutuneesti ohi. Edustalla kivi Torra Lövon eteläpuolella.
Lehtisaaret Torra Lövosta Gåsgrundin suuntaan katsottuna
Kotisaarikaan ei ole Torra Lövosta katsottuna kaukana
Aaro Torra Lövon kivenheittopaikalla
Aaro, Torra Lövo, Espoo
Aaro ja isi pakenevat hellettä veteen, Torra Lövo
Aaro ja isi pakenevat hellettä veteen, Torra Lövo
Torra Lövon maisemaa
Aaro löysi kiviä, Torra Lövo
Torra Lövon kalliot
Torra Lövon kallioita, Espoo
Torra Lövon kallioon kaiverrettu vieraskirja. Ensimmäiset postaukset olivat 1900-luvun alusta.
Torra Lövossa sijaitsee poliisien maja
Split Pot odottelemassa paluukyytiläisiä Torra Lövon laiturilla
Vielä yhdet kivet pitää saada viskata ennen kotimatkaa, Torra Lövo
Split Pot, Torra Lövo
Torra Lövon maisemaa
Torra Lövo, Espoo
Paluumatkalla Torra Lövosta Lauttasaareen
Aaro kotilaiturissa