Laita Javascript päälle!

Sunnuntai vesillä – Tokoinrannan kautta Villaluodolle

Keväinen puolihelle vain yltyi edellisestä päivästä. Pilvetön ja vähätuulinen näkymä aamupalapöydän takana piti vesille hinkuvan perheemme syömistahdin ripeänä. Veneelle selvisimme kymmenen aikoihin. Kartasta löytyi taas uusia ja keliin, eväisiimme sekä muihin mielihaluihimme sopivia kohteita.

Matkaa taitettiin perinteisen Kaivopuiston liplattelun kautta. Suoritimme laivabongauskierroksen Eteläsatamassa. Aaron kyselytulvaan bongatuiksi tulivat kahden Viikkarin ja Siljan lisäksi jokin ranskalainen pienempi luksusmatkustaja-alus. Katajanokalta kokka käännettiin kohti betonisenharmaata Merihakaa. Ensimmäistä kertaa Split Potin historiassa alitimme Pitkänsillan, ja jatkoimme Eläintarhanlahdelle. Keula kiinnitettiin taktisesti Tokoinrannan leikkipuiston edustalla, jossa odottikin tyhjänä lapsellisen näppärät poijupaikat. Aaron uuvutettua itsensä leikkipuistossa jatkoimme veneilyä itäänpäin pikkumiehen tutiessa.

Kesän ensimmäinen hellehiki saavuttiin Eläintarhanlahdelta itään Villaluotoa kohti lillutellessa. Läntisestä Villaluodosta ei ennakkotietoa ollutkaan tahtonut löytyä. Jokin lähde mainitsi hyväksi rantautumispaikaksi keskellä länsirantaa olevan kohdan, joka näyttää ainakin plotterin kartta-aineistossa pienelle laiturille. Sellaista ei kuitenkaan ollut, ja kyseinen kohta oli varmaan saaren huonoin rantautumiseen. Toinen ennakkotieto kertoi, että saaren rannat ovat matalat. Tämäkin huomattiin heti paikkansapitämättömäksi. Syvyyttä oli turhankin paljon, ankkurin sai viskata yli kymmeneen metriin.

Muutamia kiinnityslenkkejä oli läntisimmäksi ulottuvassa luoteiskulmassa. Koska tuuli kävi idästä, oli kyseinen kohta sopivin rantautumisellemme.

Saarikierros pienellä luodolla ei mitään yllättävyyksiä paljastanut. Mukavaa maastoa ja kokoisekseen kohtuullisen korkea saari. Kanadanhanhia näytti pesivän keskiosassa runsaasti. Useampi pesänsä puolesta pelkäävä hanhi kävi ärhentelemässä saarikierroksen aikana. Olikohan yksi hanhista ärhennellyt jonkun kanssa tappeluun asti, kun jalkaansa niin pahasti klenkkasi.

Aaro heräsi, ja kävimme makkaranpaistoon. Yksi pienimuotoinen nuotiopaikka oli sopivasti kallion laella rantautumispaikkamme kohdalla. Polttopuita saarelle ei oltu rahdatttu, mutta yksi kuormalava oli sellaiseksi pistelty ja sen verran risuja löytyi, että nakit ja Chorizo Wilhelmit saatiin ruskistettua lisukkeiden viereen.

Ruoan päätteeksi Aaron kanssa tehtiin vielä seikkailukierros rantapolulla ja viskottiin frisbeetä. Ankkurin mukana ylös nousi kookas ja aromikas savijytky. Anna testasi Tomin hankkimat ankkurinputsaushanskat ja hoiti homman vain muutamalla voimasanalla.

Paluu suoritettiin hieman vaudikkaammin. Tankkasimme ajelun päätteeksi loppusyksystä asti kulutetut 109,24 litraa dieseliä. Hyvä päivä ja hieno viikonloppu!

Kotisatamassa suoritimme veneelle kauden alkuun istuneita hoonaustoimenpiteitä.

Trippimittariin tuli  21,3 NM.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
2-5 °C
Kohteet
,
Alueet
Helsinki
Avainsanat
, , , , , , , ,
Eteläsataman laivanbongausta.
Gabriella ja Suomenlinnan lautta
Hanasaaren karua hehkeyttä
Split Pot ensimmäistä kertaa Eläintarhanlahdella
Split Pot huiputti eksoottisen Tokoinrannan
Tokoinrannan ilostuttava leikkipuisto
Tokoinrannan leikkipuisto venepaikkojen edessä
Tokoinrannan puuhamaa
Aaron tyylinäyte Tokoinrannan leikkipuistossa
Ravintolalaiva Wäiski Hakaniemessä
Korkeasaareen kiirehtinyt M/S Hymy seurasi perässämme
Ohoi, Villaluoto styyrpuurissa
Pohjoinen Villaluoto Läntiseltä Villaluodolta kuikuiltuna
Villaluodon paras kiinnittäytymispaikka itätuulella
Pohjoinen Villaluoto ja Kotiluoto Eteläiseltä Villaluodolta tähystettynä
Villaluodon maastonmuotoja
Villaluotoja ja Kotiluoto oikealla
Villaluodolta lähteneet melojat aalloissa
Aaro Villaluodolla nuotiohommissa
Villaluodon nakkimakkarat tirisemässä
Villaluodon nopein nakinsyöjä
Villaluodon temppuilija saarikierroksen innoittamana
Aaro Villaluodolla