Laita Javascript päälle!

Suomenlinnaan saunomaan ja shoppailemaan

Tarkoitus oli tehdä pieni arkinen irtiotto kun siihen töiden puolesta siunautui mahdollisuus ja nauttia mielestäni Helsingin parhaan vierassataman palveluista Suomenlinnassa. Matkalle lähdettiin maanantaina puolipilvisessä ja epävakaisessa säässä. Ajelimme suorinta reittiä kotisatamasta Suomenlinnaan, johon saavuttiin noin klo 16.00 aikoihin. Paikanpäälle päästyämme taivaalta alkoi sataa kevyttä kuurottaista sadetta, joka jatkui aina ilmaan asti. Suomenlinnan Siwasta hankittiin illallis- ja aamupalatarvikkeet ja nälkäisinä ateriaksi laitettiinkin pikavauhdilla tuunatut hernekeitot veneessä. Syötiin sateesta johtuen veneen sisätiloissa. Masut täytettyinä siirryttiin vierassataman saunaan löylyttelemään. Suomenlinnan sauna on todella tehokas, kiuas saunan kokoon nähden muhkeahko. Vierassatama kustantaa tänä kesänä 22 eur + 5 eur (sähkö) per yö, joka on mielestäni kohtuullinen maksu palvelutason ja sijainnin huomioon ottaen. Saunojen päätteeksi tehtiin vielä perinteinen saarikierros ja Joonaksen johdolla etsimme saaresta ”vanhan linnan salaisuutta” (Joonas lukenut Miina ja Manu kirjan ”Vanhan linnan salaisuus” ehkä pari kertaa liiankin usein :) )

Tiistaina Tomi teki aamupäivällä muutaman tunnin etätöitä aurinkoisessa säässä veneen kannella, Lauran ja Joonaksen etsiessä saaren vanhaa Vankilaa. Vankila oli löytynyt mutta sinne ei päässyt sisälle. Iltapäivällä Tomi teki pitkään suunnittelemansa shoppailupäivän keskustan vaateliikkeisiin. Lautta Kauppatorin ja Suomenlinnan välillä liikennöi kiitettävän ahkerasti ainakin ruuhkatuntien aikana. Kotimatkalle lähdettiin noin klo 17.00 aikoihin ja kotisatamassa suoritettiin veneen perusteellinen siivous.

Matkaa Lauttasaaresta Suomenlinnaan on vain muutama merimaili, joten kohde on helposti ja nopeasti saavutettavissa. Vaikkakin Suomenlinna on jokakesäinen vierailukohteemme, niin tuntuu siltä että saari tarjoaa aina jotain uutta. Tällä kertaa vierailimme museosukellusvene Vesikossa. Seuraavalle kerralle jäi vielä parikin museota tutustuttavaksi.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Puolipilvistä
Sadetta
Veden lämpötila
8-10 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki, Uusimaa
Avainsanat
, , , , , , ,
Joonas ja Vesikon periskooppi
Suomenlinnan satama sillalta käsin kuvattuna
Vesikko
Vesikon upseerien majoitustilat konehuoneen vieressä