Laita Javascript päälle!

Sunnuntairuuhkissa

Aamu valkeni aurinkoisena. Tuuli etelästäpäin noin 7-8 m/s. Joonas päätti kutsua serkkupoikansa Viljamin testaamaan Split Potin ajo-ominaisuuksia Helsingin lähivesillä.

Starttasimme hieman puolen päivän jälkeen. Kaivarin ohimarssilla meidät yllätti purjehdusjollien kilpa-ajot ja jouduimme luovimaan tosi tiukissa paikoissa oikein huolella, jottemme kohisi 3,5 tonnisella jätillämme noin 50 kiloisia optarijollia ja niiden alle 10 vuotiaita kippareita. Suomenlinnan vierassataman ollessa täynnä suutasimme kokan kohti Käärmesaarta.

Rantautuminen onnistui toisella yrittämällä keula-ankkurin ja peruutuksen keinoin. Ensimmäisellä yrityksellä ankkuri ei tarttunut kiinni. Sitä ilmeisesti laskettiin noin 5 metriä syvään kohtaan liian niukalti. Vahingosta viisastuneena toisella yrittämällä ankkuriketttinkiä laskettiin rutkasti ja vasta sen jälkeen lähdettiin peruuttelemaan. Naps vaan ja tällä kertaa tarrauduttiinkin kunnolla kiinni.

Makkaroiden ja maissien paisteluiden jälkeen palasimme kotisatamaan noin klo 17.00. Tankkasimme tankin täyteen. Kurja kyllä huoltoaseman septin tyhjennyslaitteisto oli poissa käytöstä ja se saadaan kuulemma korjatuksi vasta ensi viikolla. Emme siitä sysytä päässeet tyhjentämään septiä ennakkoaikomuksesta huolimatta. Laura, Joonas, Janne ja Viljami lähtivät autolla kotiin ja Tomi jäi tekemään veneen kaipaamaa, hieman normaalia diipimpää siivousta.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
, , ,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Veden lämpötila
18-20 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki, Suomi
Avainsanat
, , , , , , , ,
Serkukset häröilee käärmiksellä ja laura vahtii
Käärmesaaren rannassa keula-ankkurilla
Kalaa ei saatu mut pari maggaraa napattiin haaviin
Joonas irvistää ja Vilppu saa haavin peittämään kuvaa
Janne tsiigaa ja pohtii merimerkkejä
Janne syö maissia
hei täältä kuuluu ihme vihellys
Espoo on hyvä kaupunki yrittää ja veneillä