Laita Javascript päälle!

Iltapyrähdys Työväen Pursiseuran ravintolaan

Kesäloman kynnyksellä sijaitsevan tiistain iltaohjelmassa oli veneilyä perhe Heleniuksen kanssa. Aktiviteetti oli jo hyvissä ajoin sijoitettu onnistuneesti kahden heikompikelisen päivän väliin. Tuuli oli mieto ja aurinko paistoi, kun Split Pot irroittautui Lauttasaaren kyljestä.

Lähdimme lipumaan kohti Laajasalon kupeessa, Pyysaaressa sijaitsevaa Helsingin Työväen Pursiseuran ravintolaa. Matkaa taitettiin enimmäkseen lipuen ja mansikoita sekä kirsikoita alkupalaksi popsien. Aaro ja Noel -pojat sekä isommatkin pojat innostuivat unelmoimaan Karibian-risteilyistä laiturissa köllöttänyttä risteilijää ohitettaessa. Pyysaaren vieraslaituriin peruuteltiin noin kolmen vartin puksuttelun jälkeen.

Pursiseuran legendaarinen kerhoravintola ja sen perinteikäs menu rynnättiin tutkimaan saman tien. Terassille paisteli lämpimästi, ja maukkaan konstailemattomat perusannokset löysivät pöytään ennen lasten kyllästymistä. Simo olisi voinut jäädä tosin koko illaksi tutkimaan sisäpuolen seinällä ollutta Suomenlahden merikarttaa.

Lihapitoisten annosten tuhoamisen jälkeen pikkupojat pääsivät suosittuihin kivenviskontahommiin. Voimakkaimpien heittelytarpeiden tyydytyttyä nousimme veneeseen ja ajelimme tulomatkaa vauhdikkaammin Kustaanmiekan salmesta läpi ja Lauttasaaren tankkauspaikalle. Laiturissa oltiin puoli yhdeksän maissa, kun ilta oli kauneimmillaan.

Matkaa kertyi 12,8 NM

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
, , , ,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki
Avainsanat
, , , , ,
Lauttasaaresta Pyysaarta kohti mehutankkauksella
Matkalla bongattu risteilyalus sai unelmoimaan Karibian-risteilyistä
Split Pot käväisi Pyysaaren vieraslaiturilla
Pyysaaren ravintola
Helsingin Työväen Pursiseuran ravintola, Pyysaari
Noel painaa täyttä vauhtia eteenpäin, Pyysaaren ravintola
Merikorttitaulu Pyysaaren ravintolan seinällä
Possunleike Pyysaaren ravintolasta
Pyysaaren ravintola
Tero Helsingin Työväen Pursiseuran ravintolassa Pyysaaressa
Aaro Pyysaaressa
Pyysaari, Helsinki
Heittokivien etsintää Pyysaaressa
Pyysaaren kivenheittopaikka