Laita Javascript päälle!

Loppukesäinen Pentalan visiitti

Kesän viimeisiä lämpimiä päiviä vietiin, kun Split Pot-veneeseen nousivat Simo-kipparin pieni varakapteeni Aaro ja Aaron isovanhemmat Juha ja Raija sekä Johanna-serkku. Suunnaksi lukittiin Espoon Suvisaaristossa sijaitseva Pentala. Aiemmin pysähtymätön saari tämäkin.

Pentalan vieraslaituri on tarkoitettu Saaristoravintola Pavenin asiakkaille. Niinpä mekin ryhdyimme sellaisiksi, ja istahdimme mukavalle terassille nauttimaan juomat. Aaro tosin ei malttanut vittä sekuntia pidempään istua paikoillaan, vaan juoksenteli ympäri terassia ja viereistä hiekkarantaa, kukin seurueestamme vuorotellen perässään.

Raija-mummo oli tuonut mukaansa niin raskaan lastin eväitä, että lähdimme nauttimaan niitä luontoäidin helmaan. Ravintolan niemennokasta lähti polku kohti saaren keskiosassa sijaitsevaa järveä. Lompsuttelimme vajaan parin kilometrin matkan kallioiselle maisemapaikalle järven rantaan. Einehdimme rauhassa ja katselimme Aaron vipellystä. Saari on sen verran tiheän metsäinen, ettei sen Etelä-Suomen suurimmat korkeuserot heti paljastu silmään.

Palasimme Lauttasaareen vaihtelun vuoksi Svinön salmen kautta rannikkoreittiä, koska olimme saapuneet merellisempää runkoväylää seuraillen. Lopputulemaksi tämänkertaisesta veneilykohteesta jäi, että ainakin ravintola Paven vaatii vielä uuden tutusmiskäynnin ruokapuoleensa paneutumiseen.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
, , ,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
14-16 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , , , ,
Juha Keilalahdessa, Pentala - Lauttasaari
Jossu tähystämässä, Pentala - Lauttasaari
Pentalan laituria
Pentala picnic
Pentala picnic
Järvi Pentalan saaressa, Espoo
Polku Pentalan saaressa
Pentala
Aaro juoksentelee Pentalassa muu seurue perässään
Saaristoravintola Paven, Pentala, Espoo
Aaro ja Juha, Pentala, Espoo
Juha Pentalassa
Aaro Pentalassa
Aaro Saaristoravintola Pavenin terassilla
Saaristoravintola Paven
Saaristoravintola Paven, Pentala
Pentalan laituri ja Saaristoravintola Paven
Johanna, Raija ja Aaro, Lauttasaari - Pentala