Laita Javascript päälle!

Kevätpuunausta ja Otsolahden visiitti

Sunnuntaina kokoontui veneemme kahden perheen käsittävä miehistö kokonaisuudessaan kauden avaavaa perhereissua varten veneen kotisatamaan Lauttasaareen. Simo ampaisi paikalle ensimmäisenä ja Tomi perässä hyvänä kakkosena, siinä puolen päivän paikkeilla. Veneen kaapistot putsattiin ja sisätilat imuroitiin tehokkaalla koti-imurilla. Tomi viimeisteli veneen oikean kyljen yläosan kiillotus-vahauksen niiltä osin kun sitä ei veneen hallissaoloaikana kerennyt tekemään. Pian seuraan ja kevätpuunauksiin liittyivät myös Laura ja Joonas. Viiden tehokkaan tunnin jälkeen Simo noukki mukaan loput Split Potin kantamiehistöstä, eli Annan ja Aaron. Näin koko 6 henken miehistö oli kasassa ja matka läheiseen, Tapiolan edustalla olevaan, Otsolahteen pääsi käyntiin.

Otsolahteen kurvailtiin suorinta reittiä Lauttasaaren eteläkärki kiertäen. Tunnelma oli huikea kun nyt myös toinen veneen kippareista pääsi kokemaan kauden ensimmäiset plaanaukset. Kone murahteli tasaisen varmasti veneen halkoessa pienehköjä aaltoja noin 8ms puhaltaneella tuulella. Talven huoltotoimet ja pohjan huolellinen pesu/maalaus tuntuivat tuoneen veneelle asteen lisää suorituskykyä.

Otsolahdelle saavuttaessa alitetaan massiivinen siltarykelmä (Länsiväylä). Alituskorkeuden ollessa 3m ei veneen VHF-antennin ja sillan väliin jäänyt juurikaan turhia senttejä tilaa. Peloton pidempi kipparimme seisoi alituksessa katastrofia halveksuen selkä suorana keulakannella. Otsolahdessa oli vieraileville veneille varattuna kolme poijua septintyhjennyspaikan vieressä. Otsolahdessa isommat kipparit nauttivat kahvikupposet ja nyt jo 4,5 vuotiaat pikkukipparit saivat jätskit.

Kotiin navigointiin Lauttasaaren pohjoispuolelta, Keilalahden kautta, entuudestaan jo erittäin tuttua reittiä pitkin. Hieman ennen kotisatamaa koitettiin veneen maksiminopeutta. 31 solmua saatiin gps-laitteella mitattua mikä on varsin hyvä tulos ottaen huomioon että veneessä oli 6 hengen miehistö ja täysi yli 300L dieselsäiliö.

Kaikki näytti sille, että tästä tulisi hieno veneilykesä. Matkaa tehtiin yhteensä 9 NM.

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Miehistö
, , ,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Puolipilvistä
Sadetta
Veden lämpötila
2-5 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , , , , , , , ,
Aaro oli odottanut jo viikkoja veneelle pääsyä. Toive toteutui vappuviikonlopun päätteeksi.
Westendin asumuksia ennen Otsolahtea.
Pojat tähystämässä lähestyviä siltoja
Otsolahden ilmeisesti suomenennätysmäärä peräkkäisiä siltoja Länsiväylän ali.
Sillat alitettuna ja miehistö saapuu itselleen tuttuun mutta Split Potille ennestään vieraaseen Otsolahteen
Saavuimme Otsolahteen yhtä aikaa tummien pilvien kanssa.
Otsolahden vieraslaiturin 3 poijupaikkaa.
Käväisimme Otsolahden satamasta löytyvässä Ravintola Pizzeria Arossa kaffella.
Otsolahti Aro ravintola - Merihenkistä tunnelmaa löytyy ainakin merikortin verran
Aaro Aron terassilla jäätelökesäkautta avaamassa
Otsolahdessa suurin osa veneistä oli vielä ylhäällä. Useimmiten Split Potkin on ollut vielä tässä vaiheessa kautta laskua odottamassa.
otsolahti laura
otsolahti tomi