Laita Javascript päälle!

Jäähdytyshuollon jälkeinen pikatesti- ja terassireissu

Rakkaan kesäkulkuvälineemme moottori oli edellisellä reissulla todetusti lopettanut jäähdysveden kierrättämisen kokonaan. Hätiin hälytetty venehuoltomme Castello Service kävi ensin kokeilemassa, josko siipipyörän vaihto ja jäähdytysvesiputkiston tiivistys auttaisi asiaan. Ei valitettavasti auttanut, joten ongelma oli veden sisääntulossa kilven läpi. Tässä ei auttanut kuin nostaa vene ylös ja tehdä pysyvämpi ratkaisu, eli jatkossakin parempi vedenotto uuden läpiviennin kautta suoraan pohjasta. Castellon ripeät kaverit hoitivat onneksi homman pikana, jotta ehtisimme vielä nauttimaan alkukesän helleaallosta.

Vene nostettiin ylös keskiviikkona aamulla, ja illalla se jo laskettiin alas testiajoamme varten. Heti vesille laskun jälkeen käynnistimme moottorin, ja vesi alkoi kiertämään jäähdytysjärjestelmässä kunnolla. Käänsimme keulan avomerta kohti, ja Mäntykarin kohdalla kaikki näytti toimivan oikein, joiten veivasimme ruorin tyytyväisinä Liuskaluodon terassi Skifferiä kohti.

Skifferillä oli runsaahkosti väkeä paikalla. Split Potille oli kuitenkin vapaana luonteva paikka lähes identtisen Sea Ray -mallin vieressä. Pitkään jatkunut helle oli tyhjentänyt terassin olutvalikoiman vähiin. Todennäköisesti siiderimäisen ulkoasunsa vuoksi hyllystä löytyi lähinnä espanjalaista Rosita-olutta. Kahdesta Rositan makuvaihtoehdosta valitsin korianterilla maustetun version. Päätös ei jäänyt kaduttamaan, sillä kyseessä oli vuoden parhaita uusia oluttuttavuuksia. Vaikka toista olutta ei tullutkaan kiireisen kotiinpaluun vuoksi nautittua, oli mieli koholla: vene oli taas kunnossa ja tulevat kesälomaveneilyt lähestyivät. Ja seuraava veneilysessio oli luvassa jo seuraavana päivänä töiden jälkeen.

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki, Uusimaa
Avainsanat
, , , , , ,
Liuskaluodon laiturissa oli lähes identtinen Sea Ray -kaksonen. Naapurimme oli tosin juuri hieman varustellumman ja kiiltävämmän näköinen.
Paahteisen kuuma keli oli ajanut väkeä mantereen puolelta Liuskaluodolle, Skifferin terangille
Skifferin terassi Liuskaluodolla eli Kaivarin edustalla
Tomilla oli niin kova jano, ettei malttanut pöytään asti odottaa hörppyä
Helteessä olutvalikoima oli ostettu varsin tyhjäksi. Onnekas sattuma, koska muuten olisin luullut tätä siideriksi ja jättänyt ostamatta. Espanjassa käsin tehty, korianterilla maustettu Rosita -olut oli mainio janonsammuttaja.
Laskeva aurinko ohjasi takaisin kotisatamaan. Ja moottorin jäähdytyskin oli taas huollon jäljiltä kunnossa.