Laita Javascript päälle!

Koirasaaren kesytysyritys

Raskaahkon työviikon päätteeksi Simo ja Tomi lähtivät valloittamaan kuuman kesäkauden vimeisiä lämpimiä auringonlaskuja lähes tuulettomassa säässä.

Pienen pohdinnan päätteeksi päätimme ottaa hieman riskiä ja yrittää erään Helsingin kaupungin uloimman saarten huiputusta. Kohteena oli linnustajien suosiossa oleva Koirasaari.

Saaren itäpuolen totesimme olevan liian avoin viereiselle laivaväylälle. Länsipuoli puolestaan tarjosi laivojen pääväylää ajatellen tarpeeksi suojaa, joten aloitimme rantautumispaikan etsinnän tältä puolelta. Noin 5 eri kohtaa testailtuamme totesimme rannan olevan melkein joka kohdasta liian loiva. Vain eteläkärjen kohdalla syvyys tuntui riittävän mutta sielläpä olikin pieni mutta viheliäinen aallokko ja se hillitsi halujamme kokeilla rantautumista. Niinpä päädyimme nakkaamaan noin 50 metrin päähän saaren länsirannasta veneen molemmat ankkurit ja saari sai jäädä elämään villinä ilman kelvollista maihinnousua.

Aamu valkeni Koirasaaren rannalla poikkeuksellisen kauniina, tyynenä ja aurinkoisena. Tuntui melkeinpä syntiseltä startata moottori ja lähteä ajelemaan kohti kotisatamaa.

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki, Suomi, Uusimaa
Avainsanat
, , , , , , , , , , , , , , , ,
Ensimmäinen vastaantulija matkalla Koirasaareen
Lauttasaari jäi taakse
Targan takana on kohteemme Koirasaari
Koirasaaren Itäpuolelta kulkee Tallinnan-laivojen vilkas väylä, joten pidempi rantautuminen ei sinne oikein onnistu
Koirasaaren takana on pelkkää avomerta
Koirasaari, Helsinki
Koirasaaren rantautuminen kusahti