Laita Javascript päälle!

Kaunissaari-viikonloppu

Palasimme Sipoon Kaunissaareen pian edellisen iltakäynnin jälkeen perheen kanssa viikonloppureissulle. Saari soveltui viikonloppukohteeksi ainakin koonsa ja palveluidensa puolesta. Toisaalta heinäkuussa laiturielämä vaikutti sen verran vilkkaalta ja äänekkäältä, ettei kohde ainakaan omaa rauhaa etsivälle lapsiperheelle olisi erityisen hyvin soveltunut. Saarelle liikennöivä yhteysvene toi sekaan lisäksi telttailijoita, joten porukkaa piisasi.

Kaunissaaren satama saaren itäkärjessä on suojainen kaikilla tuulensuunnilla, ja laiturikin harvinaisen hyvä. Saarelle on vedetty vesijohto, ja telttailijoita varten putken varrelle on tehty useita vesipisteitä.

Helsingin Kaupunki omistaa saaren, ja tuntui järjestäneen sinne muutenkin asialliset palvelut: siistin yhteissaunan, muutaman tilaussaunan, keittokatoksia, lasten leikkipaikan, uimarannan, infopisteen ja saaren historiaan sijoittuvan valokuvanäyttelyn. Uimapaikan lähellä koilisrannalta paikansimme virvokkeita ja pikkupurtavaa tarjoavan kahvila-terassin.

Tykästyimme erityisesti saaren eteläosassa sijaitsevaan korkeampaan kallioniemeen, joka sijaitsi noin 700 metrin päässä satamasta. Tämä oli koilisen hiekkarantaa ja sataman seutua selvästi rauhallisempi osa saarta, ja sikäli sekä maisemansa puolesta mitä mainioin paikka uimiseen, piknikkiin tai auringonlaskun tuijotteluun.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Verrattain selkeää
Kohteet
Alueet
Sipoo
Avainsanat
, , , ,
kaunssaari25
kaunssaari24
kaunssaari23
kaunssaari22
kaunssaari21
kaunssaari20
kaunssaari19
kaunssaari18
kaunssaari17
kaunssaari16
kaunssaari15
kaunssaari14
kaunssaari13
kaunssaari12
kaunssaari11
kaunssaari10
kaunssaari9
kaunssaari8
kaunssaari7
kaunssaari6
kaunssaari5
kaunssaari4
kaunssaari3
kaunssaari2
kaunssaari1