Laita Javascript päälle!

Kaunissaari Tomin perheen valloittamana

Reilu viikko oli kulunut siitä kun veneen toisen kipparin (Simon) kanssa käväisimme Sipoon Kaunissaaressa iltaa istumassa. Saari kuuluu allekirjoittaneen Top 5 pk-seudun vierailukohteisiin, joten ei siis ihme että päätin tulla tänne uudelleen perheeni kera. Alunperin oltiin suunniteltu reissua kahden yön mittaiseksi Ti-To mutta arkisten askareiden kasautuminen pakotti meidät kotimatkalle jo keskiviikkona.

Kaunissaari saavutettiin tiistaina klo 15.00 aikoihin kauniissa mutta tuulisessa n.7-9 metriä sekunnissa säässä. Ajelimme paikalle kivassa noin metrisessä myötäaallokossa ulkoreittejä pitkin, eli myös Kaunissaari kierrettiin eteläpuolelta ensimmäistä kertaa. Illalliseksi grillattiin lohimedaljongeja ja kasviksia folio-nyyteissä. Lauran ehdotuksesta folion sisään käärityt herkut aseteltiin leivinpaperin päälle ja tämä toimi loistavasti. Eivät kärähtäneet kiinni ja kypsyivät nätisti. Ruokailun päätteeksi tehtiin puolisaarikierros, eli käveltiin saari puolittain ympäri. Eteläpuolen kivisen uimarannan kohdalta käännyttiin sisässaareen vievälle polulle ja käveltiin suoraa saaren pohjoispuolella olevalle yhteysaluslaiturille. Väsyneinä nukahdimme siinä klo 21-22 aikoihin, tällä kertaa tarjettiin nukkua ilman webaston apuja.

Seuraavana aamuna Tomi päätti jänistää edellisenä iltana lupaamastaan aamu-uinnista. Aamukahvit ja aamiaisherkut nautittiin erittäin kivassa auringonpaisteessa, jonka jälkeen täydensimme edellispäivän saarikierrosta kiertämällä saari rantoja pitkuin kokonaisuudessaan. Näin tuli nähtyä saaren läntisen puolen rannat ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan. Saaren parhaimmat ulkorannat ovat kuitenkin saaren kaakkoisosassa, jossa olemme aiemminkin aikaa eniten viettäneet, joten länsipuoli ei sinänsä tarjonnut mitään uutta hienompaa ihmeteltävää. Kotimatkalle lähdettiin reippaassa vastatuulessa, n. 10ms. Iltapäiväksi ja illaksi oli annettu varoitus suomenlahdelle 14 metriä sekunnissa puhaltavasta lännen puoleisesta tuulesta, joten päätettiin lähteä ennen tuulihuippuja kotimatkalle hieman puolen päivän jälkeen. Plaanattiin aina Hevossalmen sillalle saakka, josta ajeltiin polttoaineen säästövauhtia (5,5 solmua) kotisatamaan asti. Hitaalti ajeltaessa Laura kunnostautui laivakokkina ja kokkasi meille herkulliset spagettiateriat. Siivouskin ehdittiin puolittain suorittaa jo ajon aikana, viimeisteltiin kotisatamassa.

Virassatamasta perittiin 13 euron yöpymismaksu. Erittäin kauniissa vieraslaiturissa on grillikatos, puucee, vesipiste ja roskis. Näin alkukaudesta ainoa mahdollisuuus saunoa oli röyhkeän ylihintainen perhesauna, joka olisi kustantanut 52 euroa (lämmitä itse periaatteella). Jätettiin saunomiset väliin. Kaunissaaressa on myös pieni ravintola ja lasten leikkipaikka, joten suosittelen perheellisille. Ajankohtanamme satama oli rauhallinen ja nukkua sai ilman häiritseviä älämölöjä. Ruuhkaisempaan aikaan meno laiturilla on kuulemma hyvinkin äänekästä.

Matkaa kertyi 42 mailia ja kulutus oli 51,5 litraa. (Keskikulutus näin 1,22L/M)

Tomi

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Veden lämpötila
10-12 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki, Sipoo, Suomi, Uusimaa
Avainsanat
, , , ,
Saarikierros oli sen verran pitkä että nuorin meistä ei suostunut enää tallustelemaan omin jaloin.
Joonas ei halunnut lähteä kotimatkalle. Rakensi esteen ettei isi pääse kipparoimaan venettä kotimatkalle
Joonas avomerenpuoleisella kivisellä hiekkarannalla
Joonas rannalla
Saarikierrokselle
Peräkiinnitys salli Joonaksen kulkea laiturille ja veneeseen ilman aikuiten apua (liivit päällä)
Kaivari ohitettu
Seilorit matkan alkutaipaleella