Laita Javascript päälle!

Juhannus 2015 Tammisaaressa

Tulevaa Juhannusreissua valmisteltiin jo edellisenä päivänä. Tomi kävi tiistaina iltana viemässä perheen matkatavarat veneelle ja laittoi veneen akuston latautumaan sekä viritti maasähkön päälle. Näin seuraavana päivänä reissulle lähtö onnistui ennätysajassa. Ensimmäiselle legille Lauttasaari-Stor Träskö-Inkoo sai Tomi Jannesta hyvän matruusin mukaan nauttimaan keskiviikon kivasta kesäsäästä. Helteistä ei voinut puhua mutta mukavan aurinkoinen ja kohtuullisen tuulinen päivä oli. Träsköössä grillattiin grilliherkut ja tehtiin puolittainen saarikierros, jonka aikana bongattiin ilmeisesti venäläistä alkuperää oleva bunkkeri sekä vanha ruosteinen valvontatorni. Matka kohti Inkoota jatkui iltapäivällä. Träskön jälkeen Porkkalan selkä avautuu koko komeudessaan ja matkaamme hidasti oleellisesti lännen puolelta 9ms tullut tuuli. Suurimmillaan noin 1,5 metrinen aallokko pakotti meidät ajelemaan hitaasti selän ylitse.

Inkoossa Janne poistui paikalta junalla ja aluksen muonavahvuuteen ilmoittautui autolla paikalle tullut Mäkisen perheen tiimi. Ajeltiin tuttuun mutta kivaan ja suojaisaan Elisaareen yöksi. Saarella tehtiin kattava kävelylenkki, jota Laura jatkoi miltei saaren länsipäähän saakka.

Elisaari jätettiin taakse puolen päivän paikkeilla ja plaanailimme sateisessa mutta tyynessä säässä Tammisaareen, joka oli tämänkertaisen retkemme kaukaisin piste. Tammisaaressa meitä odotteli Tomin vanhemmat Aunt Cate veneellään. Sää pysytteli harmillisesti viileänä ja sateisena lähes koko kaksivuorokautisen Tammisaaren vierailun ajan. Juhannuspäivänä oli hieman kauniimpi keli. Kaupunkisatama monine palveluineen on sateiselle kelille kyllä paras vaihtoehto. Saunoimme privaatiksi vuokraamassamme saunassa perjantai iltana. Useimmiten täynnä oleva meriuimastadion oli meillä periaatteessa yksityiskäytössä ja kävimme loiskauttamassa sen hyppytorneista komeita loikkia.

Lauantaina sateiden hellitettyä myöhään iltapäivällä lähdettiin kotimatkalle. Matkalla päällemme laskeutui sankka merisumu, joten puolet legistä oli ajeltava 5-6 solmun vauhtia. Viimeisen yöpymisillan kohteemme oli Tallholmen, joka on uudenmaan virkistysyhdistyksen saari,vailla mitään palveluita. Olimme ainoa vene paikalla, joten valloitimme saaren omaksemme. Tallholmen on kiva pysähdyspaikka vilkkaasti liikennöidyn reitin varrella.Tuulet tyyntyivät yöksi aivan nollille, joten yön sai nukkua rauhassa tarvitsematta murehtia ankkurin pitävyyksiä. Seuvaavana (sunnuntai) aamuna ajelimme reittimme päätepisteeseen, Inkooseen. Vene siivottiin ja tankattiin täällä ja jätimme Potin yksikseen yöpymään SU-MA yöksi Inkoon vierassatamaan. Seuraavana päivänä Tomin ja Simon oli tarkoitus lähteä siirtämään venettä Baltiaan ”ison” meren ylitse ja siitä reissusta sitten lisää seuraavassa merkinnässä.

Matkaa kertyi: 100,2NM, Max nopeus oli 31S, Veden lämpötilat: Lauttasaari 11C, Tallholmen 13,5C, Tammisaari 15C. Dieseliä kului: 158L, kulutus: 1,57L/NM

 

 

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Puolipilvistä
Pilvistä
Sadetta
Veden lämpötila
10-12 °C
Kohteet
, , , ,
Alueet
Espoo, Inkoo, Kirkkonummi, Raasepori, Ruotsi, Uusimaa
Avainsanat
, , , , , ,
Jannen kanssa taittui siivu Lauttasaari - Inkoo
Tomi kävi pakkaamassa loman tavarat pottiin matkaa edeltävänä iltana.Sähköt laitettiin päälle, joten jääkaappi oli valmiiksi kylmä lähtöpäivänä
Mittaristo plaanatessa
Kuimiveneeltä kuvattua
Potti naapurisaarelta kuvattuna
Sunnuntaiaamuna kumiveneiltiin naapurisaareen
Noin 50 metrin päässä oleva saari katosi näköpiiristä (Tallholmen)
Tallholmenille rantautuneena
Ankkuriliina ja sumu Tallholmenilla
Taas mennään, peräaaltoja ihailemassa
Aunt Catella kylässä
Joonas viihtyi isovanhempien veneessä kuulemma paremmin kuin omassa
Tammisaaren laiturissa oli pikkuveli, 240 searay,
Plaanilla maisemat vaihtuivat nopeasti
Elisaaren laituri
Joonas löysi lammaslauman Elisaarelta
Elisaaressa, vanha tuttu laituripaikka
Porkkalan aaltoja
Porkkalan selän aallokkoa, oli sellaista 1m-1,5m lainetta
Pelastusrengas lenteli sinne tänne tuimassa tuulessa
Potti Träskön rannassa, kohta grillataan
Träskön rantakallioita
Träsköstä näkymä Mäkiluodollepäin
Venäläistä tekoa oleva bunkkeri
Janne kapusi alas bunkkeriin, noin 5 metriä syvällä maan alla ollut ilmeisesti ammusvarasto
Tomi valvontatornin "kattilassa" sisällä
Janne ruosteisessa valvontatornissa
Keula kohti länttä