Laita Javascript päälle!

Iltapyrähdys Seurasaareen

Tämä reissu sai alkunsa kun Laura soitti Tomille töihin lounasaikaan kertoakseen että Joonas oli todennut haluavansa veneellä seikkailemaan illalla Aaron kanssa. Viikko oli aiemmin ollut säiden puolesta kovin veneilymyönteinen mutta tälle illalle sää oli haastavahko. Tuulta oli noin 13 m/s koillisesta/idästä ja pilvisyys ailahtelevaa tasoa. Merelle kuitenkin lähdettiin.

Alun alkaen kohteeksi pohdittiin Isoa Vasikkasaarta, jolle tuulensuunta olisi optimaalinen rantautumista ajatellen. Köysien irroitusvaiheessa kohteeksi kuitenkin tarkennnettiin vieläkin lähempänä oleva ja lokimerkintöjen kannalta neitseellinen Seurasaari, joka sijaitsee vain muutaman mailin pohjoiseen kotisatamastamme.

Rantautuminen suoritettiin suurehkoon yhteysaluksien pysästyislaituriin, jossa pieni ja nuori kalastusseurue narrari kaloja ongillaan. Laura vei pojat rannalle kiviä viskomaan ja vapautti näin varttuneemmat kipparit nauttimaan skotlantilaisesta, voimakkaasti savuisesta viskistä autoilijaystävällisen ohuiden siivujen verran.

Seurasaari oli oivallinen rantautumispaikka tälläiselle 3-4 tunnin pyrähdykselle läheisen sijaintinsa vuoksi. Koska saarelle on vaivaton pääsy mantereelta myös kävellen tai autoillen jäänee tämä ”huiputus” ainutkertaiseksi tapahtumaksi Split Potin historiassa. Näin kipparit ainakin tuumasivat paluumatkan alkaessa. Kotisatamaan kiinnityttiin hieman klo 21 jälkeen ja näin veneen pikaisen puunaamisen jälkeen iltapyrähdyksemme oli tullut päätökseen.

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Miehistö
, ,
Tuuli
Navakka tuuli, 8–13 m/s
Pilvisyys
Verrattain pilvistä
Veden lämpötila
2-5 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki
Avainsanat
, , ,
Seurasaaren ravintolan laituriin voi saapua suuremmallakin veneellä. Tai sitten Split Potilla.
Split Pot ensimmäistä kertaa Seurasaaressa. Ei mikään eksoottinen kohde lauttasaarelaistuneelle veneelle, mutta uusi kuitenkin.
Seurasaaren laituri näyttää hyvälle
Aaro tutkaili Seurasaaren aktiviteettimahdollisuuksia - ei hoploppia
Veneilyn kohokohta eli pillimehu on kirjaimellisesti käsillä
Seurasaaressa veneellä saapuneet ovat selkeä vähemmistö, melkein hämmennystä muissa herättäen
Seurasaaren kahvilarakennus on upea
Aaro löysi kukan
Seurasaaressa oli useita silakkaa ja siikaa kalastavia
Ilta ja kotiinlähtö tulee nopeasti.
Seurasaaren kartta, jossa näkyy myös kahvila ja sen venelaituri
Seurasaaren laituri pikkukippareita kotiin kutsuvassa auringonlaskussa