Laita Javascript päälle!

Haukilahti-ilta Uivan päätteeksi

Hellerajan tuntumassa pitkään vellonut sää houkutteli Split Pot-veneilijöiden lisäksi rutkasti muita kippareita Uiva-venenäyttelyyn. Esillä oli edellisten taantumallisempien vuosien mukainen tarjonta, joka painottuu miljonääriluokkaa selvästi pienempiin veneisiin. Kiersimme tutut pakkofiilistelymerkit, kuten Grandezzan, Galeonin ja Azimutin. Tämänkertainen positiivinen yllättäjä oli Bella 9000. Kokoonsa nähden veneessä oli yllättävän toimivan oloiset tilat, ja paketti vaikutti melko kiinnostavalta etenkin hintalappu huomioiden.

Tomin poistuttua lastenkesteille Simo jäi pohtimaan myös purjeveneen tai katamaraanin mahdollisuutta seuraavaksi veneeksi. Näistä pahimmin hankintasoppaa onnistuivat purjeillaan hämmentämään Lagoon 39, Hanse 415, Beneteau OCEANIS 41, Bavaria 37, Jeanneau Sun Odyssey 409 ja Dufour 382. Joka tapauksessa kuume suurempaan veneeseen paheni jälleen, tosin nyt liukuvan matkamoottoriveneen kanssa venetyyppinä kilpailee ainakin jossain määrin myös puoliliukuva matkamoottorivene, purjekatamaraani, moottorikatamaraani ja perhecruiser-tyyppinen purjevene. Onneksi tuttu ja turvallinen Split Pottimme on vielä myynnissä, joten hankinta-asian kanssa ei tarvitse hötkyillä.

Loppukesästä lopulta helteiseksi käynyt keli pakotti lähtemään merelle pyörähtämään Uivan jälkeen. Iltakierrokselle ilmoittautui mukaan Aaro-poija ja Juha-isä. Aaro valitsi annetuista terassihenkisistä vaihtoehtoista Haukilahden. Joten liikuskelimme rauhallisesti kelistä nauttien sinne päin Lauttasaaren eteläpuolelta. Niin terassit kuin laituritkin olivat perillä kovin täysiä. Pienen tuskailun jälkeen löysimme kuitenkin itsemme Cafe Mellstenin puolelta. Viimeisiä raskausviikkojaan viettävä Annakin ilmaantui paikalle maantietse. Puolentoistatunnin mittaiseksi kerrottu pizzajono ei mahdollistanut toivesuunnitelman toteuttamista, mutta juomat jäimme kuitenkin hörppäämään.

Paluu Lauttasaareen tehtiin pohjoispuolelta, ja laiturissa oltiin pian yhdeksän jälkeen. Matkaa kertyi yhteensä 11,3 NM.

Seuraavana päivänä kävimme esittelemässä myynnissä olevaa venettä potentiaalisille ostajille. Pyörähdimme upeassa kelissä Skifferiin pizzalle. Ja niinhän siinä kävi, että kierroksen päätteeksi sovimme kaupat. Split Pot siirrettiin haikein mielin uudelle omistajalle. Onneksi kaikki Split Pot -muistot on tallella tässä lokikirjassa. Toivotamme hyvää veneilyä uudelle omistajalle ja itsellemme mahdollisimman pikaista paluuta merelle uudella aluksella.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Selkeää
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , , , ,
Aaro lähdössä veneilemään ensimmäistä kertaa kesäloman jälkeen
Uiva 2015 -näyttelyn antia, Lauttasaari
Uiva 2015 -venenäyttelyn antia nykyisestä veneestämme näyttelyn suurimpaan
Marina-risteiyalus bongattuna matkalla Haukilahteen
Pihlajasaari matkalla Haukilahteen
Trafiikkia matkalla Haukilahteen - AMT 230 dc ja Pihlajasaari taustalla
Trafiikkia matkalla Haukilahteen - Marina -risteilyalus ja Tallink kohtaavat
Trafiikkia matkalla Haukilahteen - Marina -risteilyalus ja Tallink kohtaavat
Trafiikkia matkalla Haukilahteen - Tallink
Trafiikkia matkalla Haukilahteen - Aquador 35 st
Trafiikkia matkalla Haukilahteen
Trafiikkia matkalla Haukilahteen
Trafiikkia matkalla Haukilahteen
Aaro ja Simo tähystämässä matkalla Haukilahteen
Aaro tähystämässä matkalla Haukilahteen
Aaro tähystämässä matkalla Haukilahteen
Aaro tähystämässä matkalla Haukilahteen
Haukilahden venesatamaa Espoossa
Haukilahden venesatamaa Espoossa
Aaro ja Juha Haukilahden Cafe Mellstenin terassilla
Anna Haukilahden Cafe Mellstenin terassilla
Haukilahden venesatamaa
Royal line sightseeing -alus kävi pyörähtämässä Haukilahden edustalla
Paluu auringon laskiessa