Laita Javascript päälle!

Strateginen saari-invaasio Espooseen

Markkinointitoimisto Redlandin pääosakkaat Simo, Tuomas ja Raila suuntasivat työpäivän päätteeksi Hietalahdesta Lauttasaaren satamaa kohti aikomuksenaan päivittää yrityksen strategiset asiat toimistoa selvästi raikkaammassa meri-ilmassa. Laituri tavoitettiin kohtuullisessa poutakelissä. Tosin köysien irroituksen jälkeisellä minuutilla päällemme ilmaantui takavasemmalla väijynyt sadepilvi. Ajoitus oli sikäli hyvä, että sadehan ei enää fendareiden ja köysien lähtövirityksen jälkeen kuomun kanssa veneiltäessä häiritse. Avotilan kokokatoksen tarjoamassa miellyttävässä suojassa suuntasimme rauhallisella 6 solmun nopeudella kohti kohteeksi napattua Knapperskärin saarta Espoon ulkosaaristossa. Leppoisessa vauhdissa ajellessa oli myös helppo keskittyä matkalla palaveriagendaamme ja tehdä läppärillä muistiinpanoja samalla, kun sade sai mennä rauhassa ohitse ennen rantautumista.

Simo-kippari ei ollut käynytkään Knapperskärillä noin 10 vuoteen. Rantautuminen saareen oli juuri niin epänäppärää kuin vuosien takainen muistijälkikin kertoi. Eikä luoteesta käynyt noin 6 m/s tuuli asiaa tällä saarella ainakaan helpottanut. Kallioranta oli liian loivan näköinen veneemme rantautumiseen ilman jalkojen kastelua. Lisäksi pohjan muistettiin olevan kallioinen, jolloin ankkurille ei paljon pitoa olisi luvassa. Päätimme heittää siksi ankkurin poikkeuksellisen kauas loivan kulman aikaansaamiseksi. Keula työnnettiin kiinni pieneen laiturinpätkään, joka oli vieläpä päästään hankalan mallinen kiinnittymistä varten. Keula-ankkurimme olisi nimittäin mennyt liian lähelle päästessään laiturin alle aallon mukana, ja aallon noustessa paiskannut ankkurin laiturin pohjan metalliputkeen. Sivusta käynyt tuuli aiheutti lisäksi jännitystä ankkurin pitoa kohti, joten Knapperskärillä päätettiin tehdä vain pikainen saarikierros yksi kerrallaan, jotta muut voivat tarkkailla ankkurin pitoa. Lisäksi bongasimme maista kyltin, joka kieltää laituriin kiinnittäytymisen. Tosin kyltti lienee ajalta jolloin Knapperskäriin kulki yhteysalus.

Päätimme tästä kaikesta johtuen siirtyä grillaamaan ja yöpymään stressittömän kiinnittymisen mahdollistamaan naapurisaareen, Gåsgrundiin. Hieman ennen yhdeksää aluksemme Split Pot napsautti köydet kiinni Gåsgrundin poijulla varustettuun retkisatamaan. Palaveriohjelmassa oli seuraavana grillieväiden kiireinen paisto voimallista nälkää taltuttamaan. Tullessamme paikalta poistunut purjeveneseurue oli jättänyt meille tulentyngän henkiin sytyttelyämme helpottamaan. Kana- ja possuvartaiden sekä makkaroiden saatua sopivan värin ja poistuttua paikalta läheisiin vatsalaukkuihin siirryimme veneelle palaveriagendamme pariin upeissa auringonlaskun sävyissä. Strateginen suunnittelu saatiin päätökseen vasta aamukolmelta, mikä ei ollut omiaan helpottamaan aamun herätystä ja toimistoa kohti pika-aamupalan jälkeen tapahtunutta plaanausta.

Matkamittariin kertyi reissusta 17 meripeninkulmaa.

Lokitiedot

Kippari(t)
Miehistö
,
Tuuli
Kohtalainen tuuli, 4–7 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Verrattain pilvistä
Sadetta
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
,
Alueet
Espoo, Helsinki
Avainsanat
, , , , , ,
Split Pot pistäytyi Knapperskärin laiturissa
Knapperskärin laiturilla
Knapperskärin laituri
Kyltti kieltää rantautumista laituriin, mutta ei näy laiturille asti. Tosin viestikin saattaa olla vanhentunut, sillä yhteysveneliikennettä saareen ei ainakaan ole
Knapperskärin saari, Espoo
Split Pot pikavisiitillä Knapperskärillä
Knapperskärin ranta sopii parhaimmin pienelle alumiiniveneelle
Knapperskärin grillipaikka #3, Espoo
Knapperskärin grillikatos, Espoo
Knapperskärin maisemaa etelään päin, Espoon ulkosaaristo
Knapperskärin maisemaa etelään päin, Espoon ulkosaaristo
Kippis
Split Pot Gåsgrundissa
Gåsgrundin maisemaa
Gåsgrundin retkisatama, Espoo
Gåsgrundin grillikatos
Gåsgrundin grillivartaat, osa1