Laita Javascript päälle!

Äijät veneili ja kokkasi

25.8.2012 Oli päivä jona luoja soi Simon isännöidä perinteeksi muodostuneita äijät kokkaa herrasmiesjuhlia. Isäntä oli saanut alun perin päähän kalastaa kalat merestä tai ainakin käydä Hakaniemen kauppahallilla ostamassa illalliskalat tuoreina. Matka oli tarkoitus tehdä veneellä koko porukan kesken. Simo oli kuitenkin tällä kertaa ahkera ja hankki tarvittavat ainekset ennalta. Näin seurueellemme jäi aikaa veneilylle maksimaalisesti – kiitokset siitä!

Puolen päivän paikkeilla köydet irtosivat Lauttasaaressa ja menomatka Eesiluodolle meni aluksi kivasti tuttua maisemareittiä pitkin Kaivarin ohitse. Sen sijaan Suomenlinnan ja Santahaminan saarten välistä löytyi veneelle uusi korkkaamaton venereitti, olisiko ollut Jassen suosittelemana. Ja komea tämä aukko olikin ajella.

Eestinluoto on hieno ulkosaari, jossa vierailun tekee haastavaksi syvähkö ranta, jossa sileähkö kalliopinta. Ankkurin paikallejämähtämiseen tarvitaan siis tuuria. Ja meillähän sitä oli, nimittäin ankkurimme jämähti ykkösellä kiinni. Sen verran ulkosaaresta on kyse että en suosittele isommalla veneellä yöpymistä saaren rannoilla. Aallokkopainetta lisää vielä itäpuolella menevä rahtilaivaäylä, joten vaikka luontoäiti soisi tyynen kelin, pitävät syvällä uivien rahtialusten dieselmoottorit huolen siitä että kyllä keikkuu. Toisaalta jos saareen tutustuisi paremmin, niin varmasti hyväkin rantautumiskohta sielä olisi löydettävissä. Sen jo löytäneet pysynevät varmasti hiljaisina :)

Saarella uitiin ja paistettiin makkarat paljon kiitosta saaneessa isäntä-grillissä. Muutaman tunnin visiitin jälkeen oli sitten kotimatkan aika ja aika alkaa loihtimaan Itämeren kalaherkuista parasta mahdollista gourmet-pöperöä mitä mies vain housut jalassa voi loihtia. Tarjolla oli muuten mm. herkullisia haukipullia ja siikaa.

Kuvat tulossa!

Lokitiedot

Kippari(t)
,
Miehistö
, ,
Tuuli
Heikko tuuli, 0-3 m/s
Pilvisyys
Verrattain selkeää
Puolipilvistä
Veden lämpötila
16-18 °C
Kohteet
Alueet
Helsinki, Suomi, Uusimaa
Avainsanat
, , , ,
Eestiluodolta rantauduttuaan äijät ryhtyivät kokkaamaan
Eestiluoto - Lauttasaari
Eestiluoto - Lauttasaari, Jasse, Jouni ja Tero
Irtaantuminen Eestiluodolta
Jasse irtaantuu Eestiluodolta
Purjevene Eestiluodon edustalla
Eestiluoto
Äijät Eestiluodolla
Uiminkeja Eestiluodolla
Uiminkeja Eestiluodolla
Uiminkeja Eestiluodolla
Äijät uimaan Eestiluodolla
Jasse ja Jouni Eestiluodolla
Tero Eestiluodolla
Split Pot Eestiluodolla
Eestiluoto
Äijät ja Split Pot Eestiluodolla
Eestiluoto
Tulossa Eestiluodolle
Split Pot saapumassa Haminansalmeen
Lauttasaari - Eestiluoto, Mattolaituri
Hietalahti - Eestiluoto, Princess Anastasia
Lauttasaari - Eestiluoto, pysähdys Hietalahdessa